Modetips twinsets

  1. Vad är ett twinset?
  2. När har du på dig ett twinset?
  3. Twinsets för damer: Tre stylingtips för twinsets
  4. En fashionabel klassiker: En överblick
Twinsets för damer är en tidlös modeklassiker som enkelt kan varieras och
kombineras. Tack vare sin enkla design och den fördelaktiga skärningen kommer varje figur till sin rätt. Med den stilfulla kombinationen av tröja och kofta kommer du alltid att känna dig välklädd – och det märker du direkt!

Vad är ett twinset?

Ett twinset är en snygg kombination av en T-shirt eller en tunn tröja med en kofta. Båda plaggen är i samma material och matchar varandra perfekt i stil och design. Tröjan i ett Twinset har vanligen ett lätt skräddarsytt snitt men det finns även rakskurna alternativ. Ofta är tröjan kortärmad för att passa perfekt under koftan. Den subtila, runda halsen är talande för den stilrena designen. 
Koftan har många gånger en lång V-ringning och stängs med en knappslå. Du kan ha koftan öppen eller ta av den eftersom båda klädesplaggen kan bäras var för sig.

När har du på dig ett twinset?

Twinset är en riktig modeklassiker och togs ursprungligen fram som en golfoutfit av anrika klädmärket Pringle of Scotland på 1930-talet. På 1950-talet banade superkändisar som Grace Kelly och Audrey Hepburn väg för twinsetet ända upp på catwalken och gjorde outfiten till ett av dåtidens mest populära plagg inom dammode. 

På fritiden och på kontoret 

Ett twinset är elegant men inte lika strikt som blus och kavaj. Därför passar det bra både på fritiden och på jobbet. Det mjuka, smidiga materialet anpassar sig perfekt till din figur och är väldigt bekvämt att bära. Koftan, som vanligtvis är bredare skuren, löper runt mitten av kroppen och har en viss döljande effekt. 

Smakfullt klädd för varje säsong 

Sköna modeller av stickat tyg är lite extra lämpliga under höst och vinter med sina dubbla lager av polyakryl som lagrar värme särskilt väl och håller dig varm under den kalla årstiden. På våren och under svalare sommardagar används dubbla lager av lätt viskos eller bomull. Ofta har plaggens material inslag av elastan, en stretchig fiber som ger bättre passform. 

Vem kan ha på sig ett twinset? 

Ett twinset passar alla kvinnor. Den som vill dölja höftpartiet lite kan välja en modell med en längre kofta medan enfärgade plagg i mörka toner ger en rätare figur. Mönstrade delar kan enkelt kombineras till spännande uppsättningar. 

Vilka snitt och färger kan jag hitta? 

Det finns ett passande twinset för varje tillfälle och varje individ. Följande kombinationer finns tillgängliga:
  • Ett enfärgat twinset i klassiskt snitt är elegant och idealiskt som kontorskläder. 
  • Modeller med mönstrad kofta passar mycket bra på fritiden. 
  • Sportiga twinsets med påsydda fickor för en avslappnad look. Med sin lösa passform ser de särskilt bra ut på kvinnor med slank figur. 

Twinsets för damer: Tre stylingtips för twinsets 

Denna tidlösa outfit är enkel att kombinera och passar med många olika klädesplagg. Låt dig inspireras av våra tips.
Sportig och avslappnad 
Bär ett enkelt eller mönstrat twinset tillsammans med jeans eller chinos. På sommaren har du koftan skönt över axlarna. En outfit med en feminin look som passar med både pumps och ballerinaskor och som med sneakers blir ännu lite sportigare.
Elegant och stilig 
Ett klassiskt finstickat twinset passar för både högtidliga tillfällen och på kontoret. Snyggt att kombinera med till exempel en knälång pennkjol eller ett par fina tygbyxor. Komplettera med en matchande halsduk eller varför inte smycken som ett pärlhalsband eller ett diskret armband. Den fina passformen hos ett twinset och det sköna materialet gör att du känner dig bekväm oavsett situation och du får en självsäker och positiv utstrålning, något som kan vara extra fördelaktigt under viktiga möten! 
Festlig och feminin 
Vid festliga tillfällen passar det perfekt att bära ett twinset tillsammans med en längre kjol. Koftan och tröjan ska inte gå nedanför höfterna. Kombinera med en fin maxikjol av veckat material eller en moderiktig midikjol. Med boots eller ankelboots får du en härlig look för semester och festliga tillställningar. 

En fashionabel klassiker: En överblick 

Med ett twinset får du ett tidlöst och mångsidigt plagg som du kan bära vid många olika tillfällen: 
  • Som ett alternativ till kostym eller byxdress på kontoret eller vid formella tillställningar. 
  • På fritiden när du vill känna dig avslappnad och elegant på samma gång. 
  • Kvällstid kompletterar du din outfit med smakfulla accessoarer för en festlig look. 
Den fina passformen hos ett twinset och det sköna materialet gör att du känner dig bekväm i alla lägen och får en självsäker utstrålning.