Modetips stickade tröjor

 1. Stickade tröjor för kvinnor: stort utbud i olika designs
 2. Så framhäver du din figur med en lång eller kort stickad tröja
 3. Chic i stickat – fem snygga outfits
 4. Korrekt skötsel av stickade tröjor
 5. Stickade tröjor: favoritplagg som passar perfekt
Stickade tröjor har alltid varit en stor favorit bland moderna kvinnor. Å ena sidan värmer de dig när det är kallt ute, å andra sidan är de enkla att matcha och styla. Vi har satt ihop en mångsidig kollektion av stickade tröjor åt dig. Oavsett om det är för fritiden eller kontoret - med våra stickade tröjor glänser du i alla situationer.

Stickade tröjor för kvinnor: stort utbud i olika designs

Den stickade tröjan, som på engelska ofta kallas pullover, dras enkelt och snabbt över blusen eller linnet. Mångfalden är nästan outtömlig: från stickade norska tröjor, konstfullt kabelstickade tröjor, randiga modeller till tröjor i trendiga paisleymönster. Det finns också ett urval av oversized stickade tröjor eller eleganta finstickade plagg.
Och vilken urringning skulle du vilja ha? En V- eller U-ringning, en rund halsringning eller en mysig polo? Längden på tröjan spelar också en avgörande roll: Passar en oversized stickad tröja dig eller ska du satsa på en kortare modell som slutar i midjan?

Så framhäver du din figur med en lång eller kort stickad tröja

En stickad tröja ser riktigt snygg ut när den passar perfekt till din figurtyp. Följande tips hjälper dig att hitta rätt:
 • Om du vill se längre ut så kan du välja stickade tröjor med randiga mönster eller flätstickning. Ett annat knep: Tröjan ska inte vara för lång utan ska sluta precis ovanför höfterna.
 • Om du vill framhäva din midja så kan du välja en stickad tröja med midjebälte eller andra detaljer i midjen. Stickade tröjor med en soft off shoulder skapar en snygg kontrast.
 • Om du har smala axlar, en smal midja och bredare höfter så kommer en stickad tröja vara perfekt för dig. Betona den smalaste punkten på din kropp med ljusa färger, iögonfallande mönster och andra accessoarer såsom ett bälte.
 • Var inte rädd för att visa dekolletage: Djupa V- och U-ringningar är smickrande för de flesta figurtyper - framförallt för kvinnor med smala axlar och breda höfter.

Chic i stickat – fem snygga outfits

Utöver de olika passformer, stickmönster och färger så finns det flera sätt att matcha och styla din stickade tröja. Här är våra fem snyggaste outfits:
 • Långa stickade tröjor är ett riktigt blickfång. Du bör kombinera en oversize modell med tajtare kläder. Matcha en XXL-tröja med ett par jeans eller leggings och ett par snygga klackar.
 • Finstickade tröjor i kombination med en kavaj passar väldigt bra till en dag på kontoret. Kombinera med en snygg jacka, en slätstickad tröja och ett par dambyxor för att skapa en elegant business-look.
 • Stickade tröjor i iögonfallande färger och mönster är trendiga. Du kan matcha dem med det mesta, men klassiska dambyxor eller en subtil kjol är perfekta outfit-partners.
 • Vita stickade tröjor anses vara en utmaning för många. Varför inte prova den trendiga helvita looken, där du är helt klädd i vitt från topp till tå? Eller testa den klassiska svartvita looken, till exempel genom att bära den vita tröjan med ett par svarta skinnbyxor.
 • Stickade tröjor i jordtoner såsom creme eller mörkbrun är också väldigt trendiga. En snygg vinteroutfit för kvinnor skapas av samspelet mellan en cremefärgad tröja, ljusa jeans, sneakers och en ullkappa.

Korrekt skötsel av stickade tröjor

Som regel är stickade tröjor lätta att ta hand om. Innan du tvättar för första gången, se till att läsa skötselrådet. Om tröjan är gjord av ren ull bör du inte tvätta den för ofta, det räcker med regelbunden vädring för att hålla fibrerna fräscha. Om du ändå vill tvätta en ulltröja är det bäst att tvätta den i 30 grader på ullcykel eller för hand.
Stickade tröjor av bomull eller blandade tyger kan vanligtvis tvättas i maskin. Även här rekommenderar vi temperaturer på max 30 grader eller ullcykeln.

Stickade tröjor: favoritplagg som passar perfekt

Stickade tröjor är riktiga allrounders och finns i många olika varianter. Så här hittar du enkelt din nya favorittröja:
 • Om du är petite så kommer en kortare stickad tröja se riktig snygg ut.
 • Framhäv din midja med ett midjebälte.
 • Kvinnor med smala axlar och breda höfter skapar en häftig look med en stickad tröja med polokrage.
 • Figurnära tröjor framhäver alla vackra kurvor.
 • Oavsett din figurtyp så kommer du se snygg ut i en stickad tröja med djupa V- eller U-ringningar.
 • De flesta stickade tröjor kan tvättas skonsamt i tvättmaskinen och är därför lättskötta.