Modetips koftor dam
Koftan har varit älskad av kvinnor i flera generationer. Anledningarna är uppenbara: De är fashionabla allrounders som passar lika bra med en kjol som de gör med jeans eller byxor. De kan kännas både avslappnade och eleganta. Med rätt styling kan din kofta betona din vackra figur. Hitta din perfekta kofta hos oss.

Lär dig om de olika typer av koftor

Vill du ha större mångfald i din garderob? Koftor för dam finns i många olika variationer. Elegant med subtila färger, lekfull och romantisk, fräck och pojkaktig, klassisk eller modern, kort eller lång. Du har valet mellan koftor med knappar eller med dragkedja. Även modeller utan knappar finns, liksom omlottkoftor eller koftor med raffinerade bälten.
Förutom olika skärningar och modeller inkluderar vårt sortiment stickade och virkade koftor av olika slag. Välj till exempel:
 • En lätt sommarkofta av bomull
 • Mysiga ullkoftor för höst och vinter
 • En kofta gjord av slitstarka syntetfibrer för dina fritidsaktiviteter
Gemensamt för alla koftor för dam är att de kan bäras på oändligt många sätt och vis. De ligger redo i din handväska tills du behöver en varm vän runt axlarna. Under övergångsperioden är de perfekta för lager-på-lager-looken - dvs. när snabba väderförändringar kräver en snabb anpassning av det du har på dig.
Tack vare mångsidigheten hos koftor kan varje dam upptäcka sin egen favoritkofta. Vill du betona dina feminina kurvor eller väldefinierade ben? Damkoftan framhäver din figur perfekt.

Kofta eller cardigan - vad är skillnaden?

"Cardigan" är det engelska ordet för "kofta". Det låter lite mer modernt, lite mer exotiskt, men plagget är detsamma. Terminologin i modevärlden blir mer och mer suddig, men det finns trots allt små skillnader.
Många välkända tillverkare använder de olika namnen - cardigan och kofta - för att framhäva dessa små skillnader. Medan koftor egentligen är ullstickade kläder med knappar, så kan en cardigan vara gjord av blandtyger, syntetiskt läder eller spets. En cardigan är ofta som en jacka fast utan knappar. Cardigans med en integrerad huva eller voluminösa halsdukar är också på modet. Långkoftor och coatigans tillhör också kategorin koftor dam.
Oavsett kofta eller cardigan: Båda modellerna låter dig skapa ett spännande utseende som betonar din figurtyp. Oversize-koftor är särskilt populära. Utan knappar och öppna framtill ser dessa koftor väldigt casual ut.

Skog eller kontor, bar eller middagsbjudning - koftan är alltid med

På grund av det stora utbudet av mönster och modeller så finns det knappast ett tillfälle när du inte kan bära en kofta. En kofta passar bra till både vardagen och till kontoret eller en festlig middagsbjudning. Den följer med dig på långa vandringsturer i skogen eller till en härlig kväll med vänner på en bar.
En annan fördel: Koftor i neutrala färger som svart eller grått är tidlöst vackra. Investera i en högkvalitativ damkofta och njut av ullplagget i många år.

5 sätt att kombinera din kofta

Det finns nästan oändligt många sätt att kombinera koftor dam och cardigans. Vi presenterar våra fem favoritkombinationer här:
 1. Långkoftor är figursmickrande. Den öppna looken trollar bort mage och lår och tillsammans med ett midjebälte skapar du en timglasfigur.
 2. Korta koftor passar bra med blusar eller trendiga polotröjor. Ett par smala jeans med hög midja kompletterar denna outfit.
 3. En passande kofta för dam ser bra ut på kontoret. Välj en modell i subtila färger och med V-ringning. Matcha med ett par klassiska chinos eller tygbyxor.
 4. En kofta ser bra ut till en outfit bestående av en spetsskjorta och en a-linjekjol. Med en kort kofta är du tidlöst chic, med en öppet-buren långkofta ser din outfit trendig och modern ut.
 5. Skapa basic-looken med en vanlig skjorta och ett par enkla jeans som snabbt kan förvandlas till en riktig blickfång med en kofta för dam som har ett spännande mönster.

Skötsel- och tvättråd för din kofta

Koftor är lätta att ta hand om. Kolla alltid plaggets tvättrådsetikett innan du tvättar. I grund och botten rekommenderar vi följande:
 • Vänd koftan ut och in innan du tvättar och töm eventuella fickor.
 • Tvätta dina damkoftor i högst 30 grader.
 • Krama ur vatten och lägg ut din ullkofta platt och luftigt, exempelvis på ditt torkställ.

Koftor dam: tidlösa favoriter för varje tillfälle

Koftor är verkligen tidlösa favoriter som passar till både fritid, jobb och festligheter. Här summerar vi all viktig fakta om koftor för dam:
 • Koftor kan bäras som lätta sommarjackor och mysiga stickade vinterjackor.
 • I ordets ursprungliga bemärkelse är en cardigan bara ett annat namn för en kofta. Ofta används den engelska termen för att beskriva längre koftor utan knappar.
 • Gemensamt för alla koftor för dam är att de kan kombineras med många kläder.
 • Oavsett om du ska gå på en fjällvandring eller till kontoret - det finns en passande kofta för varje tillfälle.
 • Koftor kan bäras av alla figurtyper. Betona fördelarna med din figur med korta koftor, koftor i ledig stil eller med snygga omlottkoftor.