Modetips T-shirts

T-Shirten: Ett enkelt plagg som har blivit det viktigaste inslaget i en trendig garderob. I den här guiden har vi sammanställt vilka mönster som kännetecknar moderna T-shirts, vilken stil som passar din figur bäst och hur du på bästa sätt kombinerar plagg med en T-shirt.

Grunden: snitt och former för T-Shirts

T-shirts för kvinnor med rund halsringning är en riktig klassiker. Här visar T-shirten sin mångsidighet. T-shirts med bred halsringning och korta ärmar är bekväma och passar till många av dina favoritoutfits. Moderna snitt definieras av en smalare halsringning och längre ärmar. Breda runda halsringningar, som carmen- eller båtringningar, framhäver din kvinnlighet. T-shirts med V-ringad hals ser extra feminina ut. Som ett mångsidigt basplagg förlänger den visuellt figuren och passar bra till sportiga och eleganta outfits. Pikétröjor med polokrage erbjuder ett alternativ till V-ringning och ger en fräsch, okomplicerad look. Detaljmodeller är också populära, till exempel med påsydda fickor, små pärlor, broderier eller spetsinlägg.

Perfekt passform: T-shirts för alla figurtyper

T-shirts bör inte saknas i någon garderob – tur att plaggen finns tillgängliga för varje figurtyp!

Markanta höfter eller liten mage definierar till exempel figurtyperna A och O. Här är det bäst att fokusera på axelpartiet. T-shirts med carmen- eller ubåtsringningar och djupa V-ringningar är perfekta här. Professionellt tips: Använd längre tröjor och se till att modellerna ligger lite närmare i axelpartiet, men lämna mer utrymme i midjepartiet. Detta skapar en harmonisk bild.
Kraftiga axlar eller smala midjor kännetecknar däremot figurtyperna H och V. Om du känner igen dig där: Välj T-shirts med rund urringning eller kort V-ringning. Det är viktigt att du väljer smala ärmar. Dessa gör att axelområdet ser smalare ut. Professionellt tips: Försök att stoppa in längre T-shirts i byxorna eller kjolen – även i "French Tuck", varvid bara området på skjortan ovanför mitten framtill stoppas in. Det skapar en mer definierad siluett.

Bärbar mångsidighet: Hur man stylar 5 wow-looks med T-shirts

Letar du efter inspiration för att kombinera dina T-shirts? Här hittar du fem stiliga outfitidéer med T-shirts för olika tillfällen:
 • Dag på kontoret: En T-shirt utgör grunden för många moderna kontorsoutfits, till exempel en rundhalsad blommig tröja med kavaj och jeans. I kombination med ballerinor eller ankelboots blir resultatet en feminin och avslappnad outfit.
 • Affärslunch: Att äta lunch med kunder eller kollegor är ett mindre formellt alternativ till att träffas på kontoret. Välj en vit T-shirt och kombinera den med en smal svart kjol. Tillsammans med en matchande skjortjacka ser det avslappnat ut.
 • Stadspromenad: Stänger du bara av när du promenerar på helgen? Då är en outfit bestående av en tryckt, löst skuren T-shirt, en jeansjacka och matchande jeans din feel good-look. Professionellt tips: Om färgen och stilen på jeansjackan och byxorna går ihop blir ditt utseende mer elegant.
 • Företagsmöte: Om du bjuds in till ett viktigt möte säkerställer en T-shirt det nödvändiga välbefinnandet. Kombinera en enfärgad carmed-ringad tröja med en elegant kavaj och smala byxor. Pumps och smycken kompletterar den eleganta touchen.
 • Sportevenemang: Oavsett om det är barn, vänner eller din partner – som åskådare på en stor match eller turnering har du roligare i en avslappnad outfit. Bär en pikétröja med ljusa jeans och bekväma tofflor eller sneakers. Du är redan perfekt klädd för att heja och heja. En halsduk eller en ulltröja över axlarna är ditt knep mot kyla.

T-Shirts du mår bra i: en materialöverblick

T-shirts är bekväma och enkla. Men vilka material är särskilt populära när det gäller T-shirts för kvinnor? Och hur tar du hand om dina plagg? Materialguiden ger en liten översikt:
 • Bomull är klassikern bland T-shirttextilier. Alla som talar om T-shirts tänker på detta material. Inte konstigt – med sin höga nivå av komfort och lätthet att sköta (tvättbar i upp till 60 °C) är bomull populärt bland modefantaster världen över
 • Viskos liknar bomulls komfort, men är ett mer flytande tyg. Feminina mönster understryker viskos läckerhet. Viskoströjor kan tvättas i max 40°C och ska helst lufttorkas.
 • Blandade tyger är ett populärt alternativ till rena naturfibrer för moderiktiga T-shirts. Detta skapar visuella effekter och påverkar både passformen och komforten. Blandningar av polyester och bomull eller viskos och bomull är populära. Blandfibrer är skrynkelfria och är fräscha igen vid 30 °C i maskinen.

T-Shirts i sin helhet

 • T-shirts är små mirakel i garderoben: Välj önskad urringning, var uppmärksam på att snittet passar din figur och våga hitta nya kombinationer! Du kan bredda din individuella stil med bara ett enda plagg
 • När du väljer din nya T-shirt bör du se till att den passar din figurtyp. Har du till exempel bredare axlar som du skulle vilja dölja lite? Välj en längre T-shirt med rund hals som du stoppar in i byxorna eller kjolen
 • T-shirts passar inte bara för vardagliga tillfällen, utan kan också ingå i en chic outfit – till exempel kombinerad med en kavaj. Förresten: Modeller av viskos ser extra feminina ut tack vare sin fina struktur
 • T-shirts i bomull som kan tvättas i upp till 60 °C är extra lättskötta. Innan du tvättar den för första gången ska du dock följa skötselanvisningarna på etiketten!