Modetips sweatjackor

 1. Vad är en sweatjacka för dam?
 2. Upptäck sweatjackor i flera stilar
 3. Hur kombinerar man med sweatjackor för kvinnor?
 4. Dessa sweatjackor passar din figur
 5. Hur du tar hand om din sweatjacka
 6. Kortfattat: Så hittar du rätt sweatjacka
Vill du accentuera din siluett eller uppgradera en enkel outfit på ett okomplicerat sätt? Sweatjackor för kvinnor som är skräddarsydda för deras typ är riktiga figursmickrare. Du kan enkelt kombinera den med en luftig sommarklänning, låta den vara höjdpunkten i en sportig outfit eller bara låta den vara en del av din chica kontorslook, du kan använda en sweatjacka för flera modestilar.

Vad är en sweatjacka för dam?

Sweatjackor gjorda av lätt tyg som faller underbart och ger dig mycket komfort. Materialet i jackorna är för det mesta högkvalitativ bomull – som afrikansk bomull ­– eller ett underbart mjukt blandat tyg. Sweatjackor för kvinnor är avslappnade, med urvalet från lätt figursydda till utsvängda. Dessa okomplicerade toppar ger dig en bekymmersfri känsla med maximal rörelsefrihet.

Upptäck sweatjackor i flera stilar

Sweatjackor för kvinnor finns i ett brett utbud, från sportiga baskläder till trendiga modeoutfits. I det mångfacetterade urvalet av sweatjackor finns varianter i olika längder: Korta damjackor som slutar i midjehöjd eller täcker höfterna finns, såväl som långa sweatjackor. Vissa varianter har elastisk midja eller midjeband. Du kan få dessa jackor med olika ärmlängder: Förutom versioner med långa ärmar, finns i sortimentet även sommarsweatjackor med kort ärm och modeller med trekvarts ärm – du hittar rätt jacka för varje årstid. Kragformen och stängningen spelar huvudrollen som viktiga detaljer i sweatjackor för kvinnor. Du har valet mellan:
 • Stora och små nedfällbara kragar
 • Ståkrage
 • Kavajkrage
 • Sjalkrage
 • Kraglöst snitt
Medan jackor utan krage har ett särskilt avslappnat utseende, ser kavaj- och sjalkragar eleganta ut. Dessa sweatjackor är definitivt lämpliga för kontoret och staden. När det gäller stängningen finns dessa varianter:
 • Att bära öppet
 •  Med dragkedja
 • Med knappar
 • Med band
Jackor med dragkedja är den idealiska lösningen för dina sportaktiviteter och när det kommer till fritidsmode. Du framstår som feminin i jackor med knappar eller band.

Hur kombinerar man med sweatjackor för kvinnor?

Sweatjackor är kombinationskonstnärer: Dessa damjackor kan bäras över alla åtsittande toppar, som linnen eller T-shirts med olika ärmlängder. Modeller i A-linje och andra utsvängda snitt ser också bra ut över blusar.
Vad sägs om en okomplicerad outfit på fritiden, där du mår bra när du går på promenad med dina vänner, när du kopplar av på trädgårdsterrassen eller efter yoga? En t-shirt med färgglatt tryck, en sweatjacka i matchande färg och leggings i en subtil nyans resulterar i en sportig, avslappnad och underbart bekväm ensemble.
Om du vill matcha till en smart casual-look som kombinerar komfort och snygg elegans är en sweatjacka också ett utmärkt val. I det här fallet föreslår vi en elegant sweatjacka av fint tyg med exklusiva detaljer som subtila broderier eller tryck. Tillsammans med en kjol eller byxa och en baströja resulterar en sådan jacka i ett övertygande och sammanhängande koncept.

Dessa sweatjackor passar din figur

Karakteriseras din figur av smala axlar och markerade höfter? Då rekommenderar vi sweatjackor med stor krage för att skapa en harmonisk helhetsbild. Flytande bomullsjersey smickrar din figur och gör att mindre kärlekshandtag försvinner.
Om du har en atletisk figur med breda axlar och smala höfter, kommer sweatjackor i rakt snitt att se bra ut på dig. Patchfickor, ett elastiskt midjeband eller en bred uppvikning nedtill utgör en motvikt till den starka överkroppen.
Långa kvinnor använder sweatjackor i långformat som blickfång: Helst ska du välja modeller med midja, prinsessömmar eller knytband för att få ett feminint intryck.
Om du är liten och petite är korta jackor ett utmärkt val, de framhäver din kärna. Sjalkrage och vattenfallskrage har en töjande effekt, speciellt på jackor utan spänne.

Hur du tar hand om din sweatjacka

Hur tidskrävande är det inte att ta högkvalitativa jackor till och från kemtvätten? Moderna sweatjackor för damer räddar dig från det: Du kan enkelt tvätta jackorna i maskin, gärna med ett milt tvättmedel på ett skonsamt sätt. Låt sedan jackan torka på en galge eller bred ut den platt på ett torkställ. Sedan är det bara att stryka den – klart! Så kan du snabbt ta på dig din favoritjacka igen.

Kortfattat: Så hittar du rätt sweatjacka

Vill du ha en sweatjacka för kvinnor som komplement till din garderob? Då kommer denna sammanfattning av de viktigaste kriterierna att stödja dig i ditt val:
 • Sweatjackor med kort ärm, trekvartsärm eller lång ärm – välj någon av dessa varianter beroende på tillfälle och säsong.
 • Kombination med avslappnat fritidsmode eller smarta kontorskläder – dessa alternativ ger dig orientering när du letar efter en passande sweatjacka. Sportiga modeller passar bra till vardagskläder, medan tjusiga sweatjackor för damer passar till chict vardagsmode.
 • Din figur och kroppsstorlek är avgörande för rätt längd på din nya sweatjacka. Genom att framhäva dina fördelar drar du smart uppmärksamhet till vissa delar av kroppen – till exempel kan du använda ett knytskärp för att framhäva en smal midja.