Modetips linneskjorta dam

 1. Vad är skillnaden mellan en linneskjorta och en vanlig damskjorta?
 2. Vilka är fördelarna med en linneskjorta dam?
 3. Finns det linneskjortor i olika färger?
 4. Stylingtips för din linneskjorta dam
 5. Skötselråd för linneskjorta dam
 6. Linneskjorta dam: En överblick
Linnetyg är ett vävt naturtyg som utvinns av linplantan, närmare bestäm linplantans stjälk. Förr i tiden användes linne i det mesta - kläder, sängkläder och kökshanddukar. En linneskjorta är ett miljövänligt och slitstarkt plagg som du kan bära till de flesta tillfällen och i flera år.

Vad är skillnaden mellan en linneskjorta och en vanlig damskjorta?

En linneskjorta är givetvis en typ av damskjorta, men det som gör just linneskjortan så speciell är att den är tillverkad av enbart linnetyg. Detta svalkande och slitstarka material är det perfekta alternativet till en damskjorta i bomull eller syntetfibrer när det är varmt ute, eller på sommarsemestern. Det är dessutom en av få skjortor som får vara skrynkliga, det till och med hör till själva looken! Andra damskjortor är gjorda av bomull, syntetfibrer, polyester, viskos, siden eller denim och passar bättre till business-resor, vintersäsongen eller långa höstvandringar i skogen.

Vilka är fördelarna med en linneskjorta dam?

Linne är ett slitstarkt och miljövänligt material, som tack vare sina ihåliga fibrer är svala och kan absorbera fukt väldigt bra. Om man alltså vill klä sig i en snygg damskjorta under de varma sommarmånaderna eller på semestern, så är en linneskjorta dam ett perfekt plagg som håller dig torr och sval, och som alltid får dig att se snygg och moderiktig ut. Bärkomforten är därmed hög, då du inte behöver tänka på pinsamma svettfläckar eller att den blir skrynklig under en aktiv semesterdag. Linnetyg är dessutom inte särskilt elastiskt, vilket gör att din linneskjorta knappt kommer tappa form, oavsett hur ofta du tvättar den.

Finns det linneskjortor i olika färger?

Linnetygets naturliga färg är vit eller beige, men det finns även många andra färger man kan välja mellan.
 • Vit linneskjorta dam: Detta är en av de vanligaste modellerna, då den härligt naturliga och jordnära vita skjortan kompletterar en somrig look med solbränna, avslappnade damjeans och sandaler.
 • Svart linneskjorta dam: På kvällen kan en svart linneskjorta dam vara en riktig blickfångare, eller även på kontoret, instoppat i ett par chinos för dam.
 • Grön linneskjorta dam: För att sätta lite färg på vardagen så är en grön linneskjorta ett snyggt och luftigt plagg. Matcha med ett par vita dambyxor med ett brunt bälte.

Stylingtips för din linneskjorta dam

En sommar utan linneskjortor är som en sommar utan glass eller ett uppfriskande morgondopp ute på landet. Byt ut din prydliga och välstrukna bomullsskjorta som du bär på kontoret till en vit och skrynklig linneskjorta med uppkavlade ärmar så fort du går på semester och känn hur dina axlar slappnar av. Men bortsett från att den skapar en känsla av sol och semester - hur stylar man en linneskjorta dam?
 • På semestern: En linneskjorta dam passar både till stranden som till en sommarkväll ute på stan. Under dagen kan du kombinera din linneskjorta med ett par bekväma jeansshorts eller långa shorts dam och ett par remsandaler, för att på kvällen byta ut shortsen mot ett par capribyxor eller damjeans och pumps.
 • Till festligheter: Matcha din långa linneskjorta dam med ett par skinnbyxor eller tighta damjeans, ljusa pumps, en clutchväska och ett statement-halsband som pricken över i:et.
 • Till kontoret: Välj en linneskjorta dam i tunnare material som du kan kombinera med en snygg damkavaj eller blusjacka dam, ett par chinos och passande ballerinaskor.

Skötselråd för linneskjorta dam

Linneskjortor bör blötläggas först och sedan läggas in fuktiga i tvättmaskinen, då linnetyg behöver mängder med vatten. Du bör tvätta din linneskjorta dam i 40 grader celsius och helst inte centrifugera för mycket, eller tvätta tillsammans med alltför många kläder. Knäpp knapparna och vänd ut och in på din linneskjorta. När du tar ut din linneskjorta ur tvättmaskinen bör du krama ur resterande vatten och hänga på en galge för att torka. Undvik helt att torktumla din linneskjorta dam.

Linneskjorta dam: En överblick

 • Linnetyg är ett vävt naturtyg som utvinns av linplantan och dess stjälk.
 • Linne är ett slitstarkt och miljövänligt material, som tack vare sina ihåliga fibrer är svala och kan absorbera fukt väldigt bra.
 • En linneskjorta dam tappar knappt sin form då tyget inte är särskilt elastiskt - oavsett hur ofta du tvättar den!
 • En linneskjorta dam passar både till stranden som till en sommarkväll ute på stan.