Modetips kortärmade skjortor

 1. Vad är skillnaden mellan kortärmade skjortor och kortärmade blusar?
 2. När har du på dig kortärmade skjortor?
 3. Hur du stylar din kortärmade skjorta
 4. Vilka olika typer av kortärmade skjortor finns det?
 5. Vad finns det för olika kragtyper?

Vad är skillnaden mellan kortärmade skjortor och kortärmade blusar?

Skjortor och blusar förväxlas ofta, även om det finns grundläggande skillnader. Traditionellt sett så bär kvinnor blusar och män skjortor.
En skjorta är gjort av vävt tyg såsom bomull eller linne och är ofta mer figursytt, även om det finns olika passformer. En blus för dam sitter ofta lösare än en skjorta och faller mjukare över kroppen. Precis som den klassiska herrskjortan så har skjortor för damer också knappar, vilket inte alltid är fallet för blusar. En kortärmad blus är en mer elegant version av en t-shirt - en kortärmad skjorta är lite mer formell.

När har du på dig kortärmade skjortor?

Bli inspirerad av vårt utbud av kortärmade skjortor, som passar bra till kontoret, ett event eller en konferens. Även till vardags kan det vara riktigt snyggt med en kortärmad skjorta som alltid kommer få dig att känna dig självsäker, luftigt fri och professionell.
Bara för att de har korta ärmar betyder det inte att de inte är lämpliga för hösten eller vintern. Vid svalare temperaturer kan du enkelt kombinera dem med varma koftor eller stickade tröjor.

Hur du stylar din kortärmade skjorta

Kortärmade skjortor är otroligt mångsidiga beroende på hur du knäpper knapparna eller vad du har för underdel. Oavsett om du stylar din kortärmade skjorta med ett par cykelbyxor, ett par chinos i kontrasterande färg eller slänger på dig en modell i oversize-look ovanför baddräkten för en dag på stranden - detta plagg är ett fräscht och enkelt sätt att uppdatera din sommargarderob.
Knäpp upp de översta knapparna för en cool och casual look, och stoppa in skjortan enbart framtill på ett par boyfriend jeans. Matcha med ballerinaskor och ett par stora solglasögon för en enkel men trendig look.
Ett enkelt knep för att se längre ut är att bära en figursydd kortärmad skjorta med en underdel som är hög i midjan. Kombinera exempelvis en vit och somrig variant med en svart a-linjekjol som har hög midja.
Går du direkt från kontoret till AW:n med dina väninnor? Knäpp upp din kortärmade skjorta hela vägen upp, ta på dig ett par stora örhängen, och låt din kappa eller kavaj hänga löst över axlarna.

Vilka olika typer av kortärmade skjortor finns det?

 • Linneskjortor: När värmen ligger på så rekommenderar vi dig att ta på dig en vit linneskjorta med korta ärmar. Matcha med ett par lädersandaler eller sneakers.
 • Sidenskjortor: En kortärmad skjorta i siden passar perfekt för ett elegant kvällsevenemang.
 • Bomullsskjortor: En klassisk kortärmad skjorta i bomull passar till alla tillfällen.
 • Oversize skjortor: Stoppa in dem i ett par jeans och ta en promenad på staden. Trollar dessutom bort magen!

Vad finns det för olika kragtyper?

 • Skjortkrage: Den klassiska skjortkragen passar alla figurtyper. Beroende på hur avslappnad look du vill uppnå så kan du antingen knäppa upp några knappar eller ha alla knappar knäppta, kombinerat med ett stort halsband.
 • Ståkrage: En ståkrage liknar polotröjans krage, och du kan välja antingen en smal eller en bredare ståkrage. Kombinera med en a-linjekjol och ett par stora örhängen.
 • Stor krage: Den trendiga stora kragen skapar en feminin look och är väldigt snygg på höst och vinter under en kofta med kragen utanpå.
 • Volangkrage: Skippa halsbandet och låt allas blickar dras till din vackra volangkrage på din kortärmade skjorta.