Modetips skjortblusar

 1. Hur skiljer sig skjortblusen från andra blusar?
 2. Feminint eller avslappnat - vilka snitt finns det för skjortblusar?
 3. En skjortblus, 4 outfits - vilken är din favoritlook?
 4. Stylingtips: Har man skjortblusar utanför eller instoppad i byxorna?
 5. Outfitidéer - matcha skjortblusar om och om igen
 6. Skötselråd för skjortblusar - så enkelt är det
 7. I ett nötskal: Hitta rätt skjortblus
På morgonen kombinerar du din skjortblus med ett par leggings med fothäll för kontoret och på slutet av dagen kan du byta till ett par sköna jeans. Din skjortblus gör att bytet från professionell till avslappnad görs med lätthet och får dig dessutom alltid att se perfekt klädd ut. Här kan du läsa hur en skjortblus skiljer sig från andra blusar och hur du bäst kan matcha de olika modellerna med andra plagg och skor.

Hur skiljer sig skjortblusen från andra blusar?

Skjortblusar är den kvinnliga motsvarigheten till herrskjortor. Med sin raka skärning, den klassiska skjortkragen och det långa knappfästet är skjortblusen en trendig addering till varje garderob. Bröstfickor som är påsydda gör att skjortblusarna verkar avslappnade, och är dessutom karakteristiska för dem. De delade sömmarna på sidorna och en rundad fåll gör att skjortblusarna ser feminina ut och passar den kvinnliga figuren. Oavsett om du väljer den långärmade versionen för vardagligt bruk eller den kortärmade denimblusen för fritiden - skjortblusar kan kombineras för att matcha tillfället och din personliga stil.

Feminint eller avslappnat - vilka snitt finns det för skjortblusar?

Vill du betona din smala figur eller dölja dina kurvor? För varje figurtyp finns den optimala modellen bland skjortblusarna:
 • En skräddarsydd skjortblus understryker den feminina figuren och betonar mitten av kroppen optimalt.
 • Skjortblusar med formande sömmar omringar din silhuett och ger dig en bra passform.

En skjortblus, 4 outfits - vilken är din favoritlook?

En skjortblus är ett mångsidigt plagg där endast fantasin sätter gränser för hur du kan styla den. Visa dig från din bästa sida vid familjebrunchen, på teatern eller medan du promenerar genom staden. Vi har sammanställt ett litet urval av design och modeller som inspiration för din nästa look:
 1. Skjortblusar i rutig design är bra för fritidsaktiviteterna. Den här looken är klassiskt tidlöst och får dig alltid att se bra ut.
 2. En skjortblus med lätt utsvängda ärmar och spetsdetaljer ser feminin ut och är precis rätt look för festliga tillfällen.
 3. Den enkla, vita kortärmade skjortblusen följer med i resväskan till sommarsemestern eller till kontoret på varma dagar.
 4. Den blommiga skjortblusen i lätt och genomskinligt utbrändhetstyg skapar en fräsch style.

Stylingtips: Har man skjortblusar utanför eller instoppad i byxorna?

Med skjortblusen över byxorna ser din outfit avslappnad och modern ut. Men om du vill klä dig mer elegant och klassiskt är det bäst att stoppa blusens fåll i midjebandet. Looken varieras om du tillfälligt stoppar ena delen av skjortblusen i byxans framsida och låter den andra sidan hänga över midjebandet.

Outfitidéer - matcha skjortblusar om och om igen

Står du ibland framför spegeln och provar den ena blusen efter den andra innan du äntligen bestämmer dig och har hittat den perfekta looken? Vad sägs om en av dessa vackra kombinationer som är väldigt enkla:

 • Bär dina ljusa byxor i ankellängd med din randiga skjortblus och du är redo att promenera genom staden.
 • När du går på din strandpromenad under semestern kan du bära en somrig skjortblus med vackert tryck tillsammans med ett par färgade capribyxor.
 • Om din vardag är aktiv och sportig så kan du kombinera en skjortblus i jerseytyg med ett par leggings.

Skötselråd för skjortblusar - så enkelt är det

De flesta skjortblusar är gjorda av lättskötta material och kan tvättas i maskin. Om blusen inte är för smutsig räcker det med en mild cykel vid låga temperaturer. Det är bäst att behandla fläckar med en fläckborttagare innan du tvättar.

I ett nötskal: Hitta rätt skjortblus

Skjortblusar kännetecknas av rakt snitt, skjortkrage och långt knappfäste. Kan en skjortblus vara något för dig? Här är en översikt över de viktigaste aspekterna:
 • Skjortblusar i lös form ser avslappnade ut, medans skräddarsydda skjortblusar betonar silhuetten.
 • För att matcha tillfället, kombinera skjortblusen klassiskt med byxor och pumps för kontoret eller sportigt med damjeans och sneakers på fritiden.
 • Formpassade sömmar ger dig en utmärkt passform.
 • Beroende på tillfälle och stil kan du elegant stoppa skjortblusen i byxan, låta den hänga avslappnat över midjan eller välja en fashionabel kombination och bara stoppa in en del av skjortblusen i midjan.