Modetips Poncho

 1. Poncho eller cape - vilka är skillnaderna?
 2. Kombinera ponchos rätt: 6 outfitidéer
 3. Passar en poncho mig?
 4. Praktiska allrounders: en översikt över capes och ponchos
Ponchon är tillbaka! Det praktiska och stilsäkra plagget har idag blivit ett riktigt måste i varje garderob. En poncho ger din outfit en trendig och exklusiv känsla, och matchas enkelt med nästan alla kläder. Här hittar du användbara stylingtips för det mångsidiga plagget.

Poncho eller cape - vilka är skillnaderna?

 • En poncho är en ärmlös kappa som helt enkelt dras över huvudet. Ordet poncho är ursprungligen hämtat från ett inhemskt latinamerikanskt språk, men poncholiknande kläder har burits av människor på alla kontinenter, som ett basplagg. Klassiska ponchos från Sydamerika sticker ut på grund av deras folkloristika, färgglada mönster, där fransar är ytterligare en karakteristisk detalj.
 • Capen påminner också om en stor halsduk. Den har inga ärmar och till skillnad från ponchon dras den inte över huvudet utan man bär den snarare runt axlarna.
 • Gränserna mellan poncho och cape blir mer och mer otydliga, och båda termerna används ofta synonymt.
För moderna kvinnor råder dock ingen tvekan: capes och ponchos är eleganta och praktiska, eftersom de enkelt dras på när det blir svalare. Vare sig om du sitter vid en brasa med vänner, går på en romantisk strandpromenad med din partner eller avslutar dagen i den rustika skidstugan - en poncho är alltid behaglig att bära.

Kombinera ponchos rätt: 6 outfitidéer

Ponchos för kvinnor är enkel att använda enligt den trendiga lager på lager-principen. Du kan till och med ersätta din jacka med en poncho. Du kommer alltid känner dig elegant med en oversized-ponchos kombinerat med smala byxor eller leggings. Testa dig fram med våra 6 outfitidéer:
 1. Kasta din poncho löst över axlarna. Betona midjan med ett bälte. Enkla bälten ser eleganta och minimalistiska ut, medan breda bälten skapar en retro-look. Matcha detta med en polotröja och ett par jeans.
 2. Letar du efter något mer elegant? Klassiskt svarta ponchos eller modeller med fuskpäls kan smakfullt kombineras med en klassisk fodralklänning.
 3. Skapa en spännande look genom att matcha en svart poncho tillsammans med ett par tajta och färgglada jeans och kängor.
 4. sommaren väljer du en stickad poncho tillsammans med korta jeansshorts och sneakers.
 5. Satsa på ponchos med iögonfallande mönster och kombinera med en svart topp, tajta svarta jeans och kängor.
 6. Ponchos passar även till fritiden och glider snabbt över huvtröjan när du vill gå på upptäckt i den vintriga skogen. Ta på dig ett par termobyxor och vinterkängor så är du redo för dagen.

Passar en poncho mig?

Det fantastiska med ponchos är att de verkligen passar alla. Framhäv dina kurvor genom att betona din midja med ett bälte eller genom att ha på dig åtsittande byxor under ponchon. Om du vill verka längre än du är så kan du dra nytta av smala jeans, stövlar eller ankelboots som sträcker silhuetten.

Praktiska allrounders: en översikt över capes och ponchos

 • De är bekväma, moderna och varma och ger dig maximal rörelsefrihet.
 • En poncho eller cape kan följa med dig till avslappnade fritidsevenemang såväl som till exklusiva festligheter på kvällen.
 • En snygg poncho eller cape framhäver dina fördelar. Med några enkla knep kan du skapa en uttrycksfull kontur.
 • Klassikern är den stora oversize-ponchon kombinerat med tajta byxor. Med ett bälte trollar du fram en riktig timglasfigur.
 • Med smala jeans och snygga kängor kan du framhäva dina välformade ben och verka längre än du är.