Modetips maxiklänningar

 1. Vad är en maxiklänning?
 2. Hur lång ska en maxiklänning vara?
 3. Vem kan ha på sig maxiklänningar?
 4. Maxiklänningar för korta kvinnor: stylingtips
 5. Hur bär du maxiklänningar?
 6. Vilken jacka passar bäst till maxiklänningar?
 7. Vilka skor passar bäst till maxiklänningar?
 8. Vid vilket tillfälle kan jag bära en maxiklänning?
 9. Maxiklänningar: sinnebilden av kvinnlighet
Maxiklänningar är ett måste för varje garderob - speciellt under sommaren. De är gjorda av lätta, flytande tyger som viskos, bomull eller siden och är det perfekta plagget för varmare dagar. Men maxiklänningar kan även användas under den kalla årstiden. Med de många olika modellerna i vårt sortiment hittar du definitivt den perfekta maxiklänningen för dig.

Vad är en maxiklänning?

Det framgår redan av namnet: maxiklänningar är långa klänningar som når långt över knäna och täcker nästan hela dina ben. Vanligtvis är maxiklänningar gjorda av bomull, viskos eller en blandning av båda. Båda tygerna är andningsbara, hudvänliga och lätta att sköta. Framförallt färgstarka och blommiga mönster är populära.

Hur lång ska en maxiklänning vara?

Vanligtvis bör maxiklänningar räcka ner minst till fotleden. Vid behov kan du bära högklackade skor som kilskor och sandaler med klackar för att undvika att klänningen nuddar golvet. Vissa modeller slutar vid vaden så att du kan framhäva dina välskötta fötter och snygga skor.

Vem kan ha på sig maxiklänningar?

Maxiklänningar är populära då de är mångsidiga och passar alla kroppsformer tack vare sina smickrande skärningar. Här har vi några tips hur du kan bära din maxiklänning:
 • Långa kvinnor: Färgstarka mönster och tryck betonar din siluett.
 • Små kvinnor: Modeller som slutar vid vaden hjälper dig visa upp dina ben.
 • Kurviga kvinnor: Framhäv din feminina figur med en djup V-ringning och ett midjebälte.
 • För kvinnor med breda axlar rekommenderas en långärmad maxiklänning.

Maxiklänningar för korta kvinnor: stylingtips

Det finns många sätt att bära en maxiklänning, även om du är lite kortare. Se bara till att klänningen inte är alltför lång och voluminös. En rakskuren skärning med en lång slits på sidan och högklackade skor gör att dina ben ser längre ut. Ha ditt hår uppsatt för att visa din vackra nacke, som även rent visuellt sträcker på kroppen ytterligare en bit.

Hur bär du maxiklänningar?

Hur du stylar din maxiklänning beror främst på tillfället. En strandsemester vid havet kan kräva en annan slags maxiklänning än en glamorös fest på en herrgård. Här är några stylingtips för dig:
 • På bröllop: Välj en enfärgad modell i en ljusare och subtil nyans. Kombinera detta med en ljus färgstark halsduk - helst med en färg som matchar klänningens.
 • På sommerfesten: En vit maxiklänning framhäver din solkyssta och sommarfräscha hud. För ett elegant utseende, matcha klänningen med fina silver- eller guldsmycken.
 • För mer formella tillfällen: Välj en maxiklänning med långa ärmar som har några subtila mönster, såsom små blommor eller löv på svart bakgrund.
 • På fritiden: Välj färgglada maxiklänningar med fantasifulla mönster. Kombinera den med iögonfallande smycken som statement-halsband och breda armband.
 • På vintern: Styla långärmade maxiklänningar med trendiga kängor och en skinnjacka.

Vilken jacka passar bäst till maxiklänningar?

När du njuter av de varma sommarkvällarna är det snyggt att kombinera din maxiklänning med en lätt kofta eller en jeansjacka.
För kallare dagar rekommenderar vi den tidlösa skinnjackan för att skapa dig en klassisk och tidlös look.
Ett tips: en kort jacka som slutar vid höfterna betonar dina långa ben i maxiklänningen.

Vilka skor passar bäst till maxiklänningar?

De långa maxiklänningarna passar bra med nästan alla skor. Bekväma sandaler utan klack är en bra kombination till sommarens maxiklänningar. Kilskor är höjdökande skor och förhindrar att en lång klänning vidrör golvet. Läckra kängor eller boots med låga klackar är ett tips för svalare dagar. Om du vill kombinera stövlar med din maxiklänning rekommenderar vi modeller som sitter tight över dina axlar för ett balanserat utseende.

Vid vilket tillfälle kan jag bära en maxiklänning?

Lättare maxiklänningar bärs bäst på sommaren. Under höst och vinter kombinerar du en långärmad modell med tights, höga stövlar och en varm och lång vinterjacka eller damkappa. Vid festliga tillfällen kan du visa dig från din eleganta sida i en maxiklänning gjord av fint flytande tyger, såsom siden.

Maxiklänningar: sinnebilden av kvinnlighet

Maxiklänningar är så populära då de är flexibla och enkla att kombinera med dina andra plagg och skor. De erbjuder dig många stylingalternativ och är enkla att bära oavsett vilken tid på dagen eller säsongen.
 • Beroende på din egen personliga stil utstrålar maxiklänningar tidlös elegans i enfärgade modeller eller påminner om en sommarsemester vid medelhavet i mer färgstarka designs och mönster.
 • Tack vare de många olika skärningar och längder kan varje kvinna, oavsett figurtyp, hitta lämpliga modeller.
 • Du kan ha på dig maxiklänningar lika väl vid ett sommarbröllop som på fritiden när du promenerar genom staden med dina väninnor eller går på en utomhuskonsert.
 • Vid svalare temperaturer, ta på dig en varmare jacka och sätt på dig strumpbyxor och snygga kängor.