Modetips knälånga klänningar

 1. Hur långa är knälånga klänningar?
 2. Vilken figurtyp passar bäst i knälånga klänningar?
 3. Knälånga klänningar för sommar, vår, höst och vinter
 4. Hur stylar jag en knälång klänning?
 5. Understryk din feminina sida med en knälång klänning
En knälång klänning är den perfekta vardagsklänningen oavsett vad du har för personlig stil eller figurtyp. Knälånga klänningar finns i många olika modeller: från den romantiska blommiga klänningen till den figurkramande stretchklänningen. Knälånga klänningar är perfekta för alla tillfällen och figurtyper, tack vare sitt smickrande snitt.

Hur långa är knälånga klänningar?

En knälång klänning når ner till knäna - antingen strax ovanför eller strax nedanför. Knälånga klänningar är alltså längre än miniklänningar men kortare än maxiklänningar. Oftast täcker de knäet och används därför vid många tillfällen - inklusive på kontoret.

Vilken figurtyp passar bäst i knälånga klänningar?

Det fina med knälånga klänningar är att de verkligen passar alla kvinnor, oavsett figurtyp. Det viktigaste att tänka på är därför accessoarerna och skorna. Petite kvinnor kan styla sin knälånga klänning med ett par högklackade skor. Långa kvinnor kan istället välja platta skor, beroende på säsong, till exempel ballerinaskor, loafers eller kängor.
Tips: Den knälånga klänningen bör nå ner till den smalaste delen av dina vader. På så vis skapar du ett balanserat helhetsintryck.
Skärningen bestämmer också vilken knälång klänning som ser särskilt bra ut på dig. Olika mönster fungerar olika bra beroende på figurtyp:
 • En så kallad skaterklänning med utsvängd kjol och smal överdel är särskilt smickrande för kvinnor med smala axlar och breda höfter.
 • För kvinnor med ganska rak kropp passar bäst i puristiska stilar, såsom en rakt skuren knälång klänning. Tips: Betona midjan med ett bälte.
 • Har du smala ben, rundade höfter och lite större byst? Då kommer du se fantastisk ut i knälånga klänningar med drapering framtill.
 • Kvinnor med bredare överkropp och smala ben betonar sina fördelar med knälånga klänningar med v-ringning. En vid kjol ser bra ut på dig.
 • Om du har en smal midja och starka höfter kan du optimalt framhäva din figur med figurkramande modeller. Även trikåklänningar och knälånga klänningar kommer se snygga ut på dig.

Knälånga klänningar för sommar, vår, höst och vinter

Knälånga klänningar kan bäras under alla årstider. Det är främst materialet och designen som avgör om du bär din knälånga klänning på sommaren eller på vintern.
Modeller av ull är ett bra val för den kalla årstiden. En polokrage värmer din nacke och hals, tack vare varmare trikåklänningar är du fashionabelt klädd på vintern.
Knälånga klänningar för sommaren kännetecknas av flytande, lätta tyger som chiffong, siden och bomull. Materialen låter huden andas. Volanger eller spetsar skapar en romantisk look - perfekt för varma sommardagar i parken, vid sjön eller i din egen trädgård.
Under övergångsperioden är knälånga klänningar med långa ärmar populära. Material som viskos och bomullsblandade tyger skänker värme, men inte så mycket att du börjar svettas.

Hur stylar jag en knälång klänning?

Knälånga klänningar är mångsidiga plagg som du kan kombinera med snygga accessoarer och skor för att matcha din personliga stil och tillfället. Behöver du lite mer inspiration? Här hittar du stylingtips för knälånga klänningar:
 • Under den varma årstiden väljer du ärmlösa eller kortärmade modeller i fina färger som pastellrosa, ljusblå eller vaniljgul. Silvriga remsandaler perfektionerar denna look.
 • Gillar du starka färger? Knalligt orange eller citrongul sätter färg på din outfit och vardag och är underbara färger att bära de första varma vårdagarna. Tips: Matcha med stövlar i samma färg eller ta på dig ett par coola sneakers.
 • Långärmade knälånga klänningar är populära plagg under vintern. En knälång klänning i mockaimitation tillsammans med ett par snörade ankelstövlar skapar en bohemisk look, medans klackade ankelstövlar skapar en elegant finish.
 • Om du väljer en knälång klänning till ett festligt tillfälle, så kan du låta det glittra: paljetter och glittertyg är riktigt glamorösa och passar perfekt till nyårsfesten.

Understryk din feminina sida med en knälång klänning

Knälånga klänningar betonar din femininitet. Eftersom de finns i så många olika mönster, färger och material har du oändligt många val: välj mellan mer feminina modeller som sätter din figur i rampljuset eller sportiga, modeller i ledig stil. Knälånga klänningar är riktiga allrounders och är därför lämpliga för många tillfällen. Låt dig inspireras:
 • Knälånga klänningar passar till alla kroppstyper. Långa kvinnor parar ihop dem med platta skor, petite kvinnor med höga klackar.
 • Klänningen ska sluta vid den smalaste delen av dina vader för en balanserad look.
 • Du kan bär knälånga klänningar under alla årstider. Anpassa helt enkelt modellens material och snitt efter säsong.