Modetips vadlånga kjolar

 1. Vadlånga kjolar - olika färger och snitt
 2. Styla din vadlånga kjol
 3. Vilka skor passar bäst till vadlånga kjolar?
 4. Överblick: Vadlånga kjolar
Vadlånga kjolar är ett klassiskt plagg som passar till alla olika tillfällen och figurtyper. En utsvängd vadlång kjol i satin hör hemma i varje garderob och en vadlång omlottkjol förvandlar din baddräkt till en snygg outfit för din strandpromenad på solsemestern. Tack vare de mångsidiga modellerna av vadlånga kjolar och våra råd hittar du den perfekta kjolen för varje tillfälle.

Vadlånga kjolar - olika färger och snitt

 • Svart vadlång kjol: Man kan aldrig ha nog med svarta kjolar och damklänningar. Välj en modell som du passar bäst i, antingen en a-linjeformad kjol, plisserad kjol eller pennkjol och kombinera med en vit skjorta med volanger eller en härligt mönstrad damtopp.
 • Vit vadlång kjol: Perfekt för solsemestern och när du vill framhäva dina brunbrända ben och snygga vader. Om du väljer en åtsittande modell, exempelvis en pennkjol, så kan du stoppa in en kortärmad, pastellfärgad sidenblus i kjollinningen och dra på dig dina kilklackar för en elegant look för restaurangbesöket eller cocktailbaren.
 • Vadlånga kjolar i volang: Våga experimentera med färger och mönster när du väljer en vadlång kjol i volang. Den vida modellen kombineras snyggt ihop med ett par stövlar eller kängor och är det perfekta höstplagget tillsammans med en enkelfärgad polotröja och en lång damkappa.
 • Jerseykjolar är bekväma då de är gjorda av ett mjukt, elastiskt material. Du kan köpa den som en avslappnad slip-on kjol eller som en elegant modell gjord av fastare jerseymaterial. Det senare är särskilt lämpligt för kontoret.
 • Vadlånga kjolar med veck är perfekta för kvinnor som vill framhäva sin smala midja, eftersom vecken börjar strax nedanför höfterna och därmed skapar en timglasfigur.

Styla din vadlånga kjol

Det finns tre vanligt förekommande och fördelaktiga sätt att styla vadlånga kjolar:
 1. A-linjekjolen är särskilt populär då den passar nästan alla figurtyper. Matcha den feminina figursmickraren med damtröjorblusar dam eller skräddarsydda damkavajer.
 2. Den plisserade vadlånga kjolen är tidlöst elegant. Som tumregel gäller: den ska vara vid och bred nertill och smal upptill. Vad sägs om en enkel och skönt åtsittande damtopp?
 3. Vadlånga kjolar i volang matchar den trendiga bohostilen och betonar kvinnliga kurvor. Styla med en damskjorta, ett halterneck-linne eller en tight damtröja.

Vilka skor passar bäst till vadlånga kjolar?

 1. Sandaler och platåsandaletter: Framförallt på sommaren vill vi gärna ta på oss ett par bekväma skor som låter huden andas när det är varmt. Remsandaler eller de mycket trendiga platåsandaletterna blir väldigt snygga i kombination med lite mer utsvängda vadlånga kjolar.
 2. Låga sneakers: Slip-on kjolar i siden eller satin är mycket populära sommarplagg. Då denna vadlånga kjol redan är ett blickfång i sig så kan du tona ner looken med ett par låga sneakers under dagen, för att sedan vara redo för kvällens festligheter med pumps.
 3. Remsandaler med klack: Vadlånga pennkjolar kombineras normaltvis gärna med ett par klassiska pumps, men de är även väldigt snygga ihop med ett par remsandaler med klack.

Överblick: Vadlånga kjolar

Vadlånga kjolar är tidlöst trendiga och kan bäras vid många tillfällen:
 • Vadlånga kjolar är bekväma att bära, särskilt vid höga temperaturer då de skapar en luftig känsla.
 • Vadlånga kjolar i jersey är perfekta för kontoret.
 • Skinnkjolar skapar rätt känsla på rockkonserten eller kvällsevenemanget.
 • A-linjeformade kjolar passar nästan alla figurtyper.
 • Korta kvinnor bör bära vadlånga kjolar med pumps eller platåskor.
 • Vad gäller skor behöver vadlånga kjolar inte alltid matchas med höga klackar - sneakers, sandaler och platåsandaletter är snygga alternativ.