Modetips kjolar med resår i midjan

 1. Vad är en kjol med resår i midjan?
 2. Vilka längder och snitt finns det?
 3. Vilka toppar passar till olika kjolar med resår i midjan?
 4. Vilka skor passar till kjolar med resår i midjan?
 5. Kjolar med resår i midjan - allt du behöver veta
Kjolar med resår i midjan kombinerar en elastisk bärkomfort med en elegant, feminin design. Letar du efter en snygg outfit där du känner dig bekväm hela dagen - oavsett om det är på kontoret eller på fest? Följande tips hjälper dig att ta reda på vilken kjol med resår i midjan som passar just dig bäst.

Vad är en kjol med resår i midjan?

Kjolar med resår i midjan är kjolar som helt och hållet skippar knappar eller blixtlås. Istället ger ett brett elastiskt midjeband stöd och skapar en optimal passform.
Med andra ord: du kan helt enkelt glida in i denna kjol och må bra. Det är det osynliga elastiska bandet i midjan som skapar denna perfekta passform. En kjol med resår i midjan passar som handen i handsken och följer varje rörelse utan att du ens märker det.

Vilka längder och snitt finns det?

Kjolar med resår i midjan har blivit en av de mest populära klädesplaggen de senaste åren, eftersom komfort är ett viktigt köpkriterium för många kvinnor. Så det är inte konstigt att du hittar dessa bekväma kjolar i många olika snitt. Populära modeller är:
 • Knälånga kjolar i rakt snitt eller som a-linjekjol.
 • Maxikjolar i ankellängd i lätta och flytande tyger.
 • Vadlånga kjolar.
 • Korta kjolar som pennkjolar.
Upptäck kjolar med resår i midjan med veck, asymmetrisk spetsig nederkant, volanger, stora fickor och i många andra designs. På grund av det mångsidiga urvalet finns dessa kjolar i en mängd olika stilar som kan stylas både elegant och sportigt.

Vilka toppar passar till olika kjolar med resår i midjan?

När du matchar kjolar med resår i midjan gäller samma regler som för modeller med klassiska förslutningar. Du kan kombinera din kjol med luftiga damskjortor och blusar dam samt med damtröjor eller koftor dam. Du bör inte bara se till att färgen på din topp matchar kjolen utan också välja rätt snitt:

Breda kjolar

Om du bär en vid kjol med resår i midjan bör du kombinera den med en figurkramande topp: passande blusar dam, damskjortor eller toppar och t-shirts matchas bäst med en maxikjol eller en knälång utsvängd kjol i a-linjeform. Topparna bör antingen vara korta eller stoppas i midjebandet. Om du inte gillar hur övergången mellan kjol och topp ser ut kan du alltid täcka över det med ett brett bälte.
Korta jackor och kavajer som accentuerar mitten av kroppen rekommenderas till en längre, bred kjol med resår i midjan.

Figurkramande kjolar med resår i midjan

Omvänt passar figurkramande kjolar med resår i midjan bäst med bredare toppar: Du kan till exempel ha på dig en smal pennkjol tillsammans med ett twin-set, en löst skuren blus eller en smickrande damtröja. Dessa toppar bör hänga över midjan.
Den matchande damjackan för en tight kjol med resår i midjan kan vara både åtsittande eller oversize: en kort blusjacka dam, en damkavaj eller skinnjackor passar särskilt bra med en smal kjol. Om du väljer en damkappa ska den täcka kjolens fåll.

Vilka skor passar till kjolar med resår i midjan?

Precis som med damtoppar så är det inte typen av förslutning som är avgörande för valet av skor, utan själva snittet, längden och stilen på kjolen samt tillfälle och tid på året. Om du vill sträcka din figur rent optiskt så väljer du skor med klackar som pumps, sandaler, stövlar eller kängor. Pumps ser alltid snygga och eleganta ut till kjolar med resår i midjan.
Ballerinaskor är lekfulla och feminina: De mycket bekväma, platta skorna kan kombineras med en bred svängande somrig kjol med resår i midjan.

Kjolar med resår i midjan - allt du behöver veta

 • Kjolar med resår i midjan har vare sig knappar eller blixtlås.
 • De är designade med ett diskret elastiskt band inbyggt i midjebandet, vilket garanterar en underbar passform och ett fast grepp om kroppen.
 • Ett brett sortiment av damtoppar kan matchas med denna kjol: valet beror på kjolens snitt och längd.
 • Kombinera figurkramande blusar dam, damjackor och damskjortor med vida kjolar; löst sittande toppar är mer lämpliga för åtsittande kjolar.
 • Välj rätt skor till en kjol med resår i midjan baserat på längd, snitt, tillfälle och väder.