Modetips a-linjekjol

 1. Vad är en a-linjekjol?
 2. Vilka olika modeller av a-linjekjolar finns det?
 3. Modetips: hur man stylar en a-linjekjol
 4. Vilka skor passar till en a-linjekjol?
 5. Skötselråd: hur du tvättar en a-linjekjol
 6. A-linjekjolar: olika designs för olika tillfällen
Med sin praktiska längd är en a-linjekjol en bekväm följeslagare genom vardagen och får dig samtidigt att se fantastisk ut. För festen, jobbet och dina helgaktiviteter finns en mängd olika val av smakfulla mönster och modeller. Här kan du läsa mer om hur man matchar a-linjekjolen på ett moderiktigt sätt och vilka skor som passar bäst till den.

Vad är en a-linjekjol?

A-linjekjolar fick sitt namn på grund av sin utstående form som liknar ett stort A. Detta skapar den typiska A-formen med inlagda veck. I midjan sitter kjolen åt och faller sedan utåt ner mot fållen. A-linjekjolar är lämpliga för nästan alla figurer. Kjolformen gör att din silhuett ser smalare ut och sträcker på figuren. A-linjekjolen döljer både rumpa och lår på ett smidigt sätt.

Vilka olika modeller av a-linjekjolar finns det?

Beroende på material och färg finns det många sätt att styla en a-linjekjol. Urvalet sträcker sig från en färgstark blandning av mönster och dämpade färger till kjolar i ädelt mockatyg. Vad gäller längd hittar du både midi- och maxikjolar. En knälång a-linjekjol ser alltid snygg ut och garanterar ett välskött utseende. Maxikjolar är populära plagg för sommarsemestern - som en outfit för en härlig sommarkväll ser de både avslappnade och urbana ut. Oavsett om det är för vardagen, för promenader genom staden eller för festliga tillfällen: i vår onlinebutik hittar du garanterat en moderiktig modell som passar dig.

Modetips: hur man stylar en a-linjekjol

Den lätt utsvängda passformen med det lagom åtsittande midjebandet gör a-linjekjolen till det perfekta kombinationsplagget för blusar dam, damtröjor och kavajer. Skapa din look på ett snyggt sätt beroende på tillfälle och humör:
 • På din fritid kan du matcha din mellanlånga a-linjekjol med en figurkramande kortärmad blus.
 • För familjefester kan du ha på dig en blommig a-linjekjol med en bekväm resårlinning. Matcha denna med en blus med volanger.
 • En maxikjol av mjukt, flytande tyg rekommenderas för semestern vid havet. Matcha med ett par sandaler och en ärmlös blus för en underbart avslappnad och snygg look.
 • På kalla dagar kan du kombinera en a-linjekjol i fashionabla höstfärger med ett par strumpbyxor och en elegant damtröja.

Vilka skor passar till en a-linjekjol?

Knälånga a-linjekjolar är väldigt mångfaldiga och kan bäras med många olika skor. I kombination med pumps och kängor skapar du enkelt en feminin look. Om du är på fötterna hela dagen rekommenderas bekväma snörskor och somriga ballerinaskor.

Skötselråd: hur du tvättar en a-linjekjol

A-linjekjolar är vanligtvis gjorda av lättskötta material som polyester, bomull eller blandade tyger. Följ tvättrådsetiketten för maskintvätt. Släta ut kjolens tyg efter tvätten. När du har tvättat och slätat ut a-linjekjolen så kan du stryka den.

A-linjekjolar: olika designs för olika tillfällen

 • A-linjekjolar är skurna i a-form. Kjolformen är smickrande för alla figurtyper.
 • Midi- eller maxikjolar kan beroende på tillfället stylas i elegant, sportig, klassisk eller trendig stil.
 • A-linjekjolar som har en elastisk resår i midjan ger dig hög bärkomfort. Dra-på-kjolar ger dig mer rörelsefrihet och skär inte in i magen.
När du väljer skor kan du antingen välja skor med eller utan klack. Klackskor sträcker optiskt på benen och trollar fram en elegant look. Med platta skor är du bekväm under hela dagen.