Modetips vårjackor

  1. Hur du stylar vårjackan
  2. Trendigaste vårjackorna
  3. Klassiska modeller till våren
  4. Vårjackor på en blick

Hur du stylar vårjackan

I övergången mellan vinter och sommar är vårjackan det perfekta plagget. Genom att jobba lager-på-lager kan du säkerställa att du aldrig blir för varm eller för kall. Välj därför en jacka som inte är för liten, så att du har möjlighet att sätta på dig en varm stickad tröja eller en lättare dunväst när temperaturen sjunker.
Under våren och sommaren får mörkare färger göra plats för ljusa nyanser. En trend som lever vidare är att styla din look helt monokrom, så välj en damjacka som gör att du kan bära en hel outfit i samma färg, såsom jacka och byxa i ljusblå denim. Experimentera med texturer och material för att skapa mer spänning.

Trendigaste vårjackorna

Quiltade jackor har slagit stort och bärs fortfarande flitigt på både gator och catwalks. Kombinera två av säsongens hetaste moden och välj en quiltad väst. Matcha den med en stickad tröja under kalla dagar och en enfärgad damtopp under de varma årstiderna.
Trenden att kombinera en moderiktig design med funktionella sportmaterial går under namnet athleisure. I vår ser vi många vårjackor som inspirerats av sportvärlden och som kan bäras i både padelhallen, på sjön eller lunchen med vännerna i stan. Leta efter vindtäta och vattenavvisande material och en design med många smarta detaljer.
Om du inte känner för en vårjacka i klassiskt ljusa toner, så är limegrön, rosa och gul de hetaste färgerna att satsa på i vår. De höjer inte bara modegraden, utan humöret också!
Overshirt, shacket eller blusjacka – kärt barn har många namn. Denna modell ett stilsäkert kort i garderoben. Bär den med ljusa damjeans till vardags eller med ett par lyxiga dambyxor och långa kjolar till mer uppklädda tillfällen.

Klassiska modeller till våren

Trenchcoaten är en av de mest tidlösa ikonerna i de flestas garderober. Ljusare versioner i beige eller grå passar bäst till våren, medan brun, mörkblå och svart är snyggast under höst- och vintersäsongen.
En parkas ger en sportigare och mer avslappnad känsla. De klassiska är militärgröna eller beige, men det finns många olika alternativ att välja mellan.
Att jeansjackan och läderjackan är återkommande favoriter genom åren kanske inte är så konstigt. Denim och läder är väldigt slitstarka material, så räkna med att jackan du investerar i idag kommer hålla många år framöver.

Vårjackor på en blick

  • Se till att din vårjacka är stor nog för att ha plats för en stickad tröja eller en lättare dunväst när temperaturen sjunker på kvällen.
  • Välj en vårjacka som gör att du kan bära en hel outfit i samma färg, såsom jacka och byxa i ljusblå denim.
  • I vår ser vi många vårjackor som inspirerats av sportvärlden och som kan bäras i både padelhallen, på sjön eller lunchen med vännerna i stan.
  • Trenchcoaten är en av de mest tidlösa ikonerna i de flestas garderober. Ljusare versioner i beige eller grå passar bäst till våren, medan brun, mörkblå och svart är snyggast under höst- och vintersäsongen.