Modetips jeansjackor

Jeansjackan är ett mångsidigt plagg som ger dig många möjligheter att experimentera med din look, och i denna guide ger vi våra bästa tips och inspiration för hur du bär jeansjackan med stil.
  1. Hur stylar jag en jeansjacka?
  2. Jeansjackor och trender
  3. Olika jeansjackor till vardags och fest

Hur stylar jag en jeansjacka?

För den perfekta vardagslooken kan du enkelt bära jeansjackan med ett vitt linne eller en T-shirt med tryck. Välj ett par svarta raka jeans, och matcha med en mönstrad kjol eller ett par vita byxor till sommaren.
Smycken och accessoarer är nyckeln för att uppnå en rockigare eller punkigare stil. Välj en damtopp med ett framträdande tryck och addera ringar, armband och halsband i olika längder. Ett stort skärp vid höften sätter pricken över i.
Vill du gå ifrån de klassiska modellerna kan du välja en längre jacka eller en mer feminin version med ett bälte i midjan. Tänk på att du kan vilja lämna plats för en tjockare skjorta eller tröja under, så ta gärna en lite större storlek. Väljer du en fodrad jeansjacka, eller en med huva, ser du till att hålla värmen uppe när temperaturen sjunker.

Jeansjackor och trender

För den modeintresserade går det att inspireras av den monokroma trenden och bära en hel look av samma material och färg. Denim på denim, eller den kanadensiska kostymen som det också kallas, är en populär trend hos kändisar där du matchar jeanstyger i hela din outfit. Resultatet blir en stil som är både avslappnad och progressiv på samma gång.

Olika jeansjackor till vardags och fest

Trots att jeansjackor ofta har ett mer avslappnat uttryck så finns det versioner som funkar lika bra till fest.
Färgen, och hur jackan har blivit tvättad, är avgörande. De vanligaste modellerna kommer i en klassisk blå färg, men det är även vanligt med jeansjackor som blivit blekta eller stentvättade, antingen från svart denim eller mörkblå, så kallad “raw denim”. Genom att tvätta plagget med stenar får de ett slitnare utseende för att uppnå den perfekta nivån av retro. Dessa lämpar sig bäst för vardaglig användning med en mer avslappnad outfit.
En helfärgad jeansjacka ger ett stilrent intryck som passar mer formella tillställningar. Välj en i vitt eller svart för att enkelt kunna matcha den med resten av din outfit, eller bär en enfärgad jacka i en stark nyans som lyfter dina andra plagg.
Många jackor har även en modernare design med nitar, stenar eller tryck. Sätt en egen prägel och visa din personlighet genom att sy på dina egna märken och dekaler med olika motiv och budskap. Och skulle jackan gå sönder är det helt okej att lappa den, det förhöjer bara känslan!