Modetips vida byxor dam

 1. Så här kan du styla dina vida byxor
 2. Vilka vida byxor passar bäst till kontoret?
 3. Byxtips: Hitta den perfekta skärningen för din figur
 4. Vida byxor på en överblick
Den vida byxan har blivit ett trendigt måste för varje garderob. Även om den inte sitter tight mot kroppen så är den ändå väldigt feminin och kvinnlig, och kan kombineras med en mängd olika kläder för olika tillfällen. Känn dig fri, bekväm men ändå fashionabel med vida byxor för dam.

Så här kan du styla dina vida byxor

Vida byxor för dam kännetecknas av mycket tyg, långa och vida ben och ofta hög midja. De finns i bomull, siden, viskos, linne, syntetfiber och mer och det känns ofta som om det bara är väldigt långa kvinnor som kan bära dessa byxor. Men det fantastiska med vida byxor för dam är att alla kvinnor, oavsett figurtyp, kan bära dessa trendiga och bekväma byxorna med ett par enkla stylingknep:
 1. Om byxorna är för långa: Knyt ett litet snöre strax ovanför fotleden. Detta gör så att du inte måste sy upp dem och låter dig istället betona dina snygga skor.
 2. Stoppa in toppar och t-shirts: Oversize-looken är inte bara bekväm utan även tidlöst modern, och det blir ännu snyggare om du stoppar in lite längre och större linnen, blusar för dam och andra toppar i dina vida byxor. Markera midjan med ett smalt midjebälte.
 3. Våga visa hud: Vida byxor för dam är bra på att dölja både breda höfter och en putande mage, och den vida looken på underkroppen kombineras väldigt bra med en midjekort tröja. Kombinera med ett par lågklackade sandaler eller ballerinaskor och en luftig damkappa.
 4. Matcha med en snygg kavaj: Oavsett om du väljer att matcha dina vida byxor med en midjekort tröja eller om du stoppar in din blus så kompletterar du din look med en snygg kavaj, som gärna går ton-i-ton med dina byxor eller bryter av helt med en kontrasterande färg. Fullända denna outfit med ett par sneakers eller pumps, beroende på om du ska ut och göra ärenden på stan eller om du ska på ett viktigt arbetsmöte.
 5. Tänk på skorna: De ibland avslappnade, ibland eleganta vida byxorna måste inte alltid kombineras med ett par högklackade skor: ibland kan de också kombineras snyggt med stövlar, kängor, snörskor eller med sneakers.

Vilka vida byxor passar bäst till kontoret?

Klassiska Marlene-byxor garanterar ett snyggt och professionellt utseende och är alltid bekväma även när du sitter länge framför datorn eller vid ditt skrivbord. Du kommer alltid att vara rätt klädd för kontoret, även med mer avslappnade kostymbyxor.

Byxtips: Hitta den perfekta skärningen för din figur

När du köper nya byxor vill du se till att ditt nya klädesplagg sitter som det ska. Följande snitt och detaljer säkerställer en bra passform för vida byxor för dam:
Vida byxor dam sitter särskilt bekvämt över höfterna och skär inte in i mage, rumpa eller lår.
Modeller med högt midjeband gömmer magen på ett smart sätt och kan därför kombineras med tight-åtsittande toppar, eller midjekorta tröjor. De långa benen skapar en lång och smal silhuett, oavsett vilken figurtyp du har.

Vida byxor på en överblick

Den vida byxan har blivit ett trendigt måste för varje garderob. Beroende på tillfälle kan du styla dina vida byxor i ledig stil, elegant och för en dag på kontoret.
 • Alla kvinnor, korta och långa, kan bära dessa eleganta och luftiga plagg.
 • Vida byxor skapar en professionell men ändå lekfull look och kan bäras året runt. Lättare material såsom linne och siden lämpar sig extra bra för varmare sommardagar på kontoret.
 • En matchande kavaj och ett par sneakers skapar en avslappnad look som du kan visa upp både på kontoret och på cocktailfesten hos grannen.