Modetips chinos dam

 1. Välj rätt chinos dam till rätt tillfälle
 2. Vilka modeller och färger finns det?
 3. Stylingtips: matcha dina chinos dam med rätt skor
 4. Chinos för dam - en överblick
Klassiska chinos dam är ett måste för varje garderob då många modeller hänger med säsong efter säsong. Chinos är dambyxor med pressveck som är gjorda av chinotyg, vilket är ett lätt bomullstyg. Idag tillverkas chinos dam även i tygblandning som består av både bomull och syntet. Det mångsidiga plagget finns i många färger och ser lika snyggt ut på kontoret som på grillfesten hos grannarna. Här kan du läsa mer om vilka modeller och färger det finns och hur du väljer rätt damchinos till rätt tillfälle.

Välj rätt chinos dam till rätt tillfälle

Behöver du en outfit till ditt nästa teaterbesök, eller letar du kanske efter ett par byxor som är både bekväma och snygga till dina fritidsaktiviteter? Då är damchinos det perfekta valet, då du kan kombinera dem med en mängd olika damtopparjackor och skor för en mängd olika tillfällen. Oavsett väder eller aktivitet - ett par chinos dam får dig alltid att se välklädd ut. Den långa byxmodellen håller dig varm på vintern, men det finns även luftigare och lättare modeller för vår och sommar. Med ett välsorterat och mångsidigt sortiment av damchinos i din garderob har du ett allround-plagg som passar vid alla tillfällen.

Vilka modeller och färger finns det?

Chinos dam finns i flera färger, modeller och passformer. Byxorna är oftast i ankellängd och finns i slim fit, regular fit och loose fit, vilket gör att du kan hitta ett par chinos dam till varje tillfälle och årstid. Chinos dam brukar ha smidiga fickor och bälteshällor för ett snyggt bälte som du kan matcha med dina skor. Vi har listat vad du bör tänka på när du köper ett par chinos dam:
 • Passform: Slim fit-chinos trollar fram en snygg figur och betonar din feminina silhuett. Loose fit-chinos skapar en mer avslappnad look. Med ett par regular fit-chinos är du rätt klädd till de flesta tillfällen.
 • Midja: En hög midja eller ett knytband i midjan skapar en elegant silhuett.
 • Färg: Ursprungligen tillverkades chinos enbart i färgen khaki, och kallas därför ofta även för khakibyxor. Den klassiska khakifärgen kan kombineras till det allra mesta. Men vita chinos dam, blå, gråa eller röda chinos dam har också blivit populära färger. Framförallt gråa chinos dam är ett bra val om man vill ha en lite mer uppklädd look.

Stylingtips: matcha dina chinos dam med rätt skor

Det är enkelt att matcha chinos dam med rätt par skor. Vi rekommenderar dessa skomodeller till dina nya favoritbyxor:
 • Om du väljer ett par chinos dam med raka ben så är det bäst att välja ett par eleganta skor som sandaler med fina remmar eller ett par pumps.
 • Slim fit-modeller ser fantastiska ut i kombination med kängor eller ballerinaskor.
 • En lösare passform eller ett par chinos med uppvikta slag är snygga i kombination med ett par sneakers eller andra platta skor. Perfekt för en längre flyg- eller tågresa!

Chinos för dam - en överblick

 • Det finns chinos för dam för alla olika tillfällen. I vår onlinebutik hittar du klassiska, eleganta, sportiga, bekväma och fashionabla modeller.
 • Ett bekvämt snitt och rätt passform gör att du mår bra i byxorna. Välj mellan slim fit eller mer löst-sittande damchinos.
 • Chinotyget lämpar sig för både sommar och vinter, till kontoret och till fritidsaktiviteter.
 • När du väljer skor ger bredden på byxbenen och materialet en uppfattning om vilka modeller som passar. Vida byxor ser bra ut med platta skor eller sneakers, medan smalare modeller är snygga kombinerat med kängor eller ballerinaskor.