Modetips volangblusar

 1. Hur skiljer sig volangblusar från den klassiska blusen?
 2. Hur du stylar en volangblus
 3. Skötselråd: Hur man tvättar volangblusar
 4. Volangblusar i korthet

Hur skiljer sig volangblusar från den klassiska blusen?

Volangblusar har varit med några säsonger nu, men är fortfarande lika trendiga. Till skillnad från andra blusar så tillkommer det alltid lite extra tyg på volangblusar som är just det - volangen! Likt den klassiska blusen för dam kan volangblusen också vara mångsidig: V-ringad, rund hals, ärmlös eller med trekvartsärm, kort och skräddarsydd eller i oversize-modell: huvudsaken den har den dekorativa kantningen av rynkat tyg.

Hur du stylar en volangblus

Volangblusar passar bra till alla olika slags tillfällen. Då blusen i sig kan kännas lite flickig och oskyldig kan det vara bra att tona ner resten av din outfit och välja mer neutrala färger och enklare accessoarer.
 • Vilka byxor ska jag välja? Tack vare sin voluminösa design och snygga siluett stylar du volangblusar som bäst med breda eller rakskurna underdelar. Kombinera din volangblus med ett par trendiga boyfriend-jeans eller en veckad byxkjol för en härligt balanserad och trendriktig look. Vad gäller skor blir det snyggt att välja mellan sneakers eller ett par kängor.
 • Vilken volangblus passar bäst till min figur? Den stora fördelen med volangblusar är att volangen skapar volym precis där du vill skapa volym. De är väldigt feminina, och extratyget kan ge illusionen av lite extra höft, extra byst eller extra axlar - det är helt upp till dig! Om du hellre vill dölja en stor byst kanske du inte ska välja en volangblus där volangen går tvärs över bröstet, utan då kan en v-ringad blus med volang längs urringningen se snyggast ut. Vill du framhäva dina vältränade axlar ska du välja en blus med stor volang som går rakt över axlarna, eller en off-shoulder-modell. Volangen skapar lite extra volym på överkroppen och hjälper till att balansera dina axlar mot en bredare höft.
 • Om du ska på sommarfest: En ärmlös volangblus med hög hals kommer se väldigt chic men ändå avslappnad ut om du kombinerar den med en knälång kjol och klackar.

Skötselråd: Hur man tvättar volangblusar

Volangblusar ser fantastiska ut när man precis har köpt dem, men de behöver också lite extra skötsel och underhåll för att inte tappa volymen i volangerna:
 • På etiketten hittar du all information gällande temperaturer och passande tvättcykel.
 • Volangblusen ska helst läggas i ett tvättnät innan de placeras i tvättmaskinen eller tvättas för hand.
 • Om blusen inte är för smutsig rekommenderar vi den mest skonsamma tvättcykeln.
 • Testa att steama volangerna istället för att stryka dem!

Volangblusar i korthet

 • Volangblusar har varit trendiga i flera år och ingenting tyder på att de kommer gå ur mode
 • Volangblusar är lekfulla och lite flickiga, men kvinnor i alla åldrar kan bära dem. Kombinera med ett par rakskurna jeans eller en byxkjol.
 • Volangerna skapar extra volym. Vill du visa upp dina snygga axlar? Välj då en volangblus som går rakt över och lite nedanför axlarna.
 • Det kan vara klurigt att stryka en volangblus, så testa en steamer istället.