Modetips blusjacka dam

 1. Vad är en blusjacka dam?
 2. Hur stylar du din blusjacka?
 3. Vid vilka tillfällen kan du bära en blusjacka dam?
 4. Blusjacka dam: En överblick
När du vill piffa till vardagen eller festen men en damkavaj eller kofta dam inte är helt rätt, så kommer en blusjacka dam vara det perfekta plagget. Denna innejacka är enkel att matcha och då den oftast är luftig och tunnare än en kavaj, så kan du enkelt ha med den i handväskan till festen, ifall det blir lite kyligare framåt kvällen. Blusjackor finns i många olika modeller, i olika längder, färger och material, men oftast liknar de just blusar dam som är skurna som en lätt innejacka.

Vad är en blusjacka dam?

En blusjacka för dam har en smickrande passform och kan bäras av alla figurtyper. Den sitter oftast ganska löst och når ner till höften eller längre. Framförallt under de varma sommarmånaderna kan en blusjacka vara ett härligt luftigt alternativ till en damjacka. Som namnet redan indikerar så liknar denna innejacka en vanlig damblus, men är skuren mer som en jacka som bärs likt en kofta, eller i den populära lager-på-lager looken. Du kan välja mellan modeller som är knäppta, helt öppna, med eller utan krage och med eller utan fickor. Blusjackor finns i en mängd olika färger, mönster och längder, så att det är en fröjd att vara kreativ och hitta ändlöst många kombinationer och stilar, beroende på tillfället. Då blusjackan oftast är tillverkad av lite tunnare material kan du enkelt packa ner den i din handväska eller resväska, för att alltid ha med dig ett plagg som fungerar såväl till festen som till kvällspromenaden längs stranden.

Hur stylar du din blusjacka?

 • Till en damklänning: En längre blusjacka dam i kombination med en knälång klänning skapar en riktigt feminin look. Välj en blusjacka med öppen draperad front och knytband, för att både snabbt trolla fram en riktig timglasfigur och släta över lite större höfter, mage och lår.
 • Till ett par chinos för dam: Matcha dina khakifärgade chinos med en khakifärgad blusjacka dam i arbetarstil, för en ungdomlig men ändå seriös look för kontoret eller viktiga möten. En klassisk krage kan knäppas upp hela vägen och med en dragsko i midjan behåller du ändå din feminina figur. Matcha med ett par vita sneakers eller högklackade pumps.
 • Till damjeans: Välj en enfärgad blusjacka med ett krokfäste på insidan, i luftigt material såsom siden eller polyester, rakt fåll och sjalkrage, trekvartslånga ärmar och små axelvaddar i kombination med ett par damjeans och en vit t-shirt för en avslappnad men snygg look.
 • Till badkläder: Blusjackan är en drömpartner för speciella tillfällen och även till en dag på stranden! En blusjacka dam som faller öppet över höfterna, utan knappar eller krokfästen, och som är gjord av transparent och elastisk spets förvandlar din beachlook snabbt och enkelt till en passande outfit för en lunch på strandbaren.

Vid vilka tillfällen kan du bära en blusjacka dam?

Då en blusjacka dam är det luftiga och väldigt festliga alternativet till en vanlig damjacka, så finns det framförallt på sommaren många tillfällen som du kan bära den.
En damkavaj kan ibland vara lite för stel eller seriös, eller även för varm, beroende på tillfället. Till en avslappnad trädgårdsfest hos grannarna kan därför en blusjacka vara det perfekta alternativet, kombinerat med ett par snäva dambyxor, ett par ballerinaskor och en enfärgad damtopp. Om du gillar damkoftor på vintern så är blusjackor snygga sommarvarianter, som kan bäras både inom- och utomhus. För lite mer casual dagar på kontoret kan du matcha dina chinos eller kostymbyxor med en knäppt blusjacka i siden, polyester eller bomull. När det är helg kan du bära samma snygga blusjacka oknäppt till ett par damjeans med hög midja och en instoppad vit t-shirt och ett par ballerinaskor eller kängor.

Blusjacka dam: En överblick

 • En blusjacka för dam är en snygg innejacka med en smickrande passform som kan bäras av alla figurtyper.
 • Blusjackan är oftast tillverkad av lite tunnare material så att du enkelt kan packa ner den i din handväska eller resväska, för att alltid ha med dig ett plagg som fungerar såväl till festen som till kvällspromenaden längs stranden.
 • En blusjacka dam är ett härligt luftigt alternativ till en damjacka och damkavaj, framförallt under de varma sommarmånaderna.
 • Blusjackan kan bäras vid en mängd olika tillfällen. Matcha till exempel dina khakifärgade chinos med en khakifärgad blusjacka dam i arbetarstil, för en ungdomlig men ändå seriös look för kontoret eller viktiga möten.