Byxtyper för dam


Det finns ett stort utbud av olika typer av byxor i olika former och längder, tyger och kvaliteter. 

Och det är bra! Eftersom varje kvinna har en annorlunda figur och en individuell, modern efterfrågan. För att hjälpa dig har vi skapat en liten ABC över våra byxtyper.

5-ficksbyxor: populära och pålitliga

Det här är den klassiska jeansformen, 5-ficksbyxor.

Som namnet antyder har den här modellen 5 fickor. Två halvcirkelformade fickor framtill, varav en har en extra myntficka, och två påsatta fickor baktill. Men 5-fickformen är inte begränsad till denim (jeans), utan finns även i fast twill eller lätt bomullstyg. Det är en allroundmodell som, beroende på skärning (se byxformer), passar alla kvinnor!

7/8-byxor: trendiga och fashionabla

Dessa byxor slutar ca 10-12 cm ovanför anklarna och är idealiska för alla kvinnor.

De är en absolut allroundmodell, eftersom de kan se avslappnade, leger eller businesslike ut beroende på tyg och skärning. De skärs vanligen relativt rakt till smalt. Vi rekommenderar att kortare kvinnor bär skor med klackar till dem, eftersom snittet visuellt förkortar benen.

Kostymbyxor: eleganta och fina

Dessa byxor är vanligtvis tillverkade av fint tyg av hög kvalitet och ser väldigt snygga ut.

De är den perfekta kombinationen för kontoret och alla mer eleganta tillfällen. Pressvecken kan understryka den snygga looken och samtidigt sträcka ut benen visuellt. Alla kvinnor kan bära dem.

Bermudas: luftiga och lätta

De här byxorna är våra mest sommarvänliga och luftigaste representanter i byxfamiljen.

De slutar strax ovanför knäet och omsluter låren löst. De sitter nära figuren i midjan. Bermudas passar bäst på långa kvinnor. De döljer också skickligt bredare höfter eller tjocka lår.

Byxor med sydda veck: ger långa ben

Byxornas veck är sydda längs framsidan av benet.

Detta ger en sträckt look som ger underbart långa ben. För alla kvinnor som vill använda denna effekt för sig själva eller som inte vill stryka exakta veck.

Boyfriend-Jeans: avslappnade och lediga

Namnet säger redan allt. Byxorna ser ut som om du har snott ett par jeans från din pojkväns garderob.

Boyfriend-jeans är superavslappnade, lite bredare skurna och otroligt bekväma. De sitter löst på höfterna och rullas vanligtvis upp på ett avslappnat sätt. Överdelen försvinner in i midjebandet för att skapa en smal siluett. Boyfriend jeans kan bäras av alla kvinnor.

Byxor med veck upptill: bekväma och vida

Namnet på byxor med veck upptill är också talande.

Byxorna har ett eller flera veck på båda sidor av det främre midjebandet, vilket ger dem en bekväm vidd i magen, höften och sätet. En hög midja är också typisk.
Byxor med veck upptill finns i en elegant businesslook och högkvalitativa tyger eller i en lätt sommarstil som vida palazzo byxor i flödande kvaliteter. Veckor finns också i Marlene-byxor eller culottes. I princip kan alla kvinnor bära dem. Det gäller bara att hitta rätt modell för dig.

Capribyxor: somriga och lätta

Dessa byxor är något kortare än 7/8-byxor, nämligen 3/4-långa.

De är vanligtvis smalare, har en slits i fållen och slutar under knäet och når som mest upp till mitten av vaden. Detta beror till viss del på din egen kroppsstorlek. Precis som 7/8-byxorna finns de också i olika tyger och kvaliteter, vilket är avgörande för vilket tillfälle de ska bäras.

OBS! Capribyxor förkortar benet visuellt!

Cargobyxor: sportiga och coola

Typiskt för cargobyxor är de påsydda eller fastsydda sidofickorna i lår- eller knäområdet.

OBS! De är bylsiga! Annars är de fantastiskt bekväma och funktionella. De finns vanligtvis på fritidsbyxor eller i sportområdet. För alla coola kvinnor!

Chinos: mångsidiga och varierande

De här byxorna klarar balansgången mellan casual och businesslook perfekt.

Beroende på kombinationen kan de vara avslappnade eller eleganta, vilket gör dem fantastiskt mångsidiga. Valet av skor är också avgörande för helhetsintrycket. Särskilt smala och välproportionerade kvinnor älskar chinos.

Culottes: feminina och vida

Kjol eller byxor? Om du inte kan bestämma dig, välj bara en culotte.

Den kombinerar byxornas fördelar med kjolens feminina utseende. De har breda ben och slutar på 7/8 längd. De förkortar också benen visuellt. Perfekt till: tajta toppar!

Jeggings: jeans + leggings

De är jeansversionen av leggings och kombinerar jeansens avslappnade look med leggingsens komfort.

Som dessa är de mycket kroppsnära, men de kan också ha ett midjeband med knapp och dragkedja och fickor eller, som med leggings, bara ett bekvämt midjeband med stretch i alla lägen. Jämfört med skinny jeans är stretchinnehållet betydligt högre.

Joggpants: super bekväma

Nej, du har inte förlorat kontrollen över ditt liv om du älskar den otroliga komforten i joggpants.

Eftersom dessa byxor inte längre har något gemensamt med baggy träningsbyxor. De är lämpliga för vardagligt bruk och ibland har de till och med blivit riktigt snygga och eleganta. De kännetecknas av ett löst snitt och ett elastiskt midjeband som du vanligtvis kan justera bredden individuellt med hjälp av band. En vinst för alla kvinnor!

Leggings: tajta och sköna

De passar som ett andra skinn, är superbekväma tack vare den elastiska kvaliteten och passar perfekt till långa, lösa toppar.

De är också bra att kombinera med klänningar som en ersättning för strumpbyxor. Alla kvinnor kan bära leggings om du bara kombinerar de rätt.

Marlenebyxor: eleganta och vida

De här byxorna har fått sitt namn efter den berömda filmstjärnan Marlene Dietrich på 1930-talet.

Hon gjorde byxorna presentabla för kvinnor och myntade byxornas form: golvlånga, vida byxor och ganska smala vid höfterna. I dag finns det också varianter av detta. Långa, smala kvinnor ser bäst ut i dessa byxor. Men för små, runda kvinnor är de inte fördelaktiga.

Palazzobyxor: luftiga och vida

Palazzo byxor är luftiga, vida byxor i flödande tyger som är särskilt populära på sommaren.

Ofta med ett stretchband runt om i midjan för maximal komfort och bekvämlighet. Små, runda kvinnor bör hålla sig borta från palazzo byxor, men de är idealiska för långa, smala kvinnor.

Skinny jeans: tajta och smala

De kännetecknas av att de har tättslutande byxben över hela längden.

Alla kvinnor som gillar tajta jeans kan bära dessa jeans, förutsatt att de är rätt stylad. I princip kan man säga: ju tajtare byxor, desto bredare och längre toppar. Har du mycket starka vader rekommenderar vi att du inte använder skinny byxor.

Pull on-byxor: super bekväma

Även här säger namnet allt: Du kan helt enkelt dra på dig byxorna.

Utan att först behöva öppna en knapp eller dragkedja. De har ett stretchband som gör byxorna underbart bekväma. Vissa byxor har en slät framsida för att skapa en smalare look. Pull-on byxor passar alla kvinnor, beroende på hur de är skurna.

Byxor med fothälla/Skipants: perfekt fit

Förr i tiden var byxor med fothälla den typiska klädseln för skidåkare.

Därför kallas de också för skipants. Fothällan säkerställer att byxbenen sitter tätt och att de inte glider uppåt. Dessa byxor sträcker visuellt benen och passar därför även för små kvinnor. Kvinnor med smala höfter klä bäst i skipants.